AROMA THERAPIE EN INFRAROOD SAUNA: Combineer Aromatherapie uit het Verre Oosten met Moderne Infrarood Sauna

“Aroma Therapie en Infrarood Sauna”: Combineer Aromatherapie uit het Verre Oosten met Moderne Infrarood Sauna

aromatherapie en infrarood sauna prijs

aroma therapie en infrarood sauna

Aromatherapie en infrarood sauna worden nu beschouwd als aparte therapieën. Alhoewel aromatherapy op zichzelf als een van de meest oude technieken werd ervaren om het lichaam te behandelen tegen kwalen als arthritis, kanker, dementie, depressie en angst, obesitas etc. Op de meest natuurlijke manier. De essentiële oliën die worden toegepast in de therapie zijn de gedistilleerde vorm en worden geëxtraheerd van verschillende types flora, zoals bloemen, kruiden of zelfs wortels.

Het is bekend dat een geur een heel positief en herstellend effect kan hebben op iemands geest en lichaam, als het op de juiste manier wordt gebruikt. Degedistilleerde en geconcentreerde essentiële oliën kunnen bij de therapie direct worden geïnhaleerd, of ze kunnen direct op de huid worden toegepast in een massagesessie of door lotions of badzouten. Deze aroma’s stimuleren de geurreceptoren in de neus, waardoor prettige gevoelens worden geactiveerd die verder kunnen bijdragen tot de helende fysieke en psychologische vooruitzichten van de therapie.

Echter, deze oliën kunnen beter niet direct op de huid worden aangebracht en moeten altijd in een dragende substantie worden opgelost, behalve in enkele zeldzame gevallen. Als ze niet veilig en met voorzorg worden gebruikt, kunnen zelfs de natuurlijke elementen hevige gevolgen hebben. Enkele van de gebruikelijke dragende substanties die gebruikt worden om de krachtige essences in op te lossen zijn zoete amandelolie, druivenolie, abrikozenpitolie en dergelijke. Aromatherapie en infrarood sauna gecombineerd, vormt een krachtige behandeling.

De essentiële oliën zijn het meest effectief in therapieën waarbij ze samen gemixt worden in een vaste verhouding. Zo vormen ze unieke en complexe aroma’s, die haast achteloos verlokkelijk zijn voor de zintuigen. Deze exclusieve assortimenten staan bekend als “Essentiële Olie Synergieën/Samenwerkingen”.

Therapeuten werken meestal het liefst met synergetische mengsels en gebruiken essentiële oliën niet in hun pure vorm; dit omdat de oliën beter werken als ze met elkaar samenwerken  dan wanneer ze apart gebruikt worden. Niettemin is dit concept van de exotische aroma therapie vooral beperkt tot het oostelijk deel van de wereldbol. Aromatherapie en infrarood sauna worden nu heel vaak samen gebruikt.

Aromatherapie en infrarood sauna beginnen de traditionele sauna’s snel te verdringen als gevolg van hun onmiskenbare voordelen.Er zijn twee types van infrarood sauna, namelijk veraf en dichtbij infrarood sauna’s. Het eerste type saunas wordt vaker gebruikt als de laatste. Mensen hebben vrijwel geen tijd meer over om zich in het zonlicht te koesteren, maar tegelijkertijd leven we in een tijdperk waarin men zich zeer bewust is van de gezondheid en de lichamelijke behoeften niet ontkend kunnen worden. Het combineren van Aromatherapie en infrarood sauna kan ons daarom op dit gebied goed helpen.

Het zonlicht is een mix van zowel zichtbaar als onzichtbaar licht; infrarood is een van de gezondste (niet bestaande) lichten die door de zon worden uitgezonden. Echter, het lang blootgesteld zijn aan de zon heeft ook een verwoestende werking op de huid en daarom kunnen we maar een gepaalde tijd in de zon blijven zonder de huid aan te tasten waarin we leven. Een heel veilige en ook praktische mogelijkheid die we heden ten dage hebben om aan de lichamelijke behoefte aan infrarode straling te voldoen, is de sauna. U gaat er gewoon in zitten om bij te komen van de dagelijkse uitputting, u kunt ondertussen wat lezen of gewoon uw ogen sluiten terwijl u relaxt en uw lichaam de nodige dosis infrarood straling krijgt.

Het combineren van aromatherapie en infrarood sauna kan alleen oneindige voordelen opleveren als het lichaam de warmtestraling kan absorberen die uit de stralingspanelen komt  terwijl genoten kan worden van het wonderlijke effect van de geuren op het lichaam en de geest. Aromatherapie en infrarood sauna zouden op grote schaal samen moeten worden gebruikt.

Comments are closed.