INFRAROOD SAUNA GEBRUIKEN: Hoe Een Infrarood Sauna Te Gebruiken: Drie Stappen Tot Ontspanning!

Hoe Een Infrarood Sauna Te Gebruiken: Drie Stappen Tot Ontspanning!

Infrarood sauna gebruiken

Infrarood sauna gebruiken

Nog nooit een infrarood sauna gebruikt? Wel gehoord van zijn voordelen en wilt u er een gebruiken? U hoeft u zich geen zorgen meer te maken als u een infrarood sauna in uw huis wilt installeren, maar als u niet weet hoe hij moet worden samengesteld en gebruikt. Wij verschaffen u een gedetailleerde gebruiksaanwijzing en gids, die u vertellen hoe een infrarood sauna moet worden gebruikt.

Stappen om een Infrarood Sauna te gebruiken

Als u zich afvraagt hoe een infrarood sauna moet worden gebruikt, volg dan de onderstaande handleiding heel precies:

  1. Voorbereiding

De eerste stap in het proces is: uzelf voorbereiden op de sauna therapie. Het belangrijkste element van de voorbereiding betreft het instellen van de temperatuur van de sauna. De temperatuur kan ingesteld worden op uw voorkeur, of even warm als de omgevingstemperatuur. Laat de sauna gedurende tenminste 15 tot 20 minuten opwarmen. Het is aan te raden om ondertussen een warm bad te nemen, waardoor uw vermogen om te zweten wordt verbeterd. U kunt de tijd ook doden door het doen van verschillende stretchoefeningen om uw lichaam op te warmen. Terwijl u in een infrarood sauna zit, kunt u een boek lezen of naar muziek luisteren. Niets is verfrissender en nergens wordt u blijer van in een hete omgeving vol stoom dan van een glas gekoeld vers sap, nietwaar?

Zorg er voor om een handdoek bij de hand te hebben en steek geurkaarsen aan die u bij de zet, voor u start met uw infrarood therapie. Als u echt wilt ontspannen, gebruik dan een aantal ademhalingsoefeningen zodat uw geest los komt van de stress van werk of thuis.

  1. Gedurende een Infrarood Therapie

Als er 20 minuten voorbij zijn, zet dan de timer van de sauna op niet meer dan 20 minuten voor uw eerste sessie en zoek een comfortabele plek om te zitten. Geniet van uw favoriete playlist of doe ademhalingsoefeningen terwijl u een infrarood sauna neemt. U kunt ook verschillende delen van uw lichaam masseren, of nog beter: laat iemand anders u masseren, zodat u uw ogen maar hoeft te sluiten en kunt ontspannen. Probeer ook eens om het licht wat te dimmen voor een verzachtend effect en als u voelt dat de temperatuur van de sauna te heet wordt,  open dan een ventilatieraam. Echter, gebruik geen alcohol voor of gedurende een infrarood sauna. Het doel van een infrarood sauna is uitsluitend om van elke minuut er van te genieten. Bovendien, als u een sauna neemt, ga dan enkel gekleed in badkleding of shorts, anders kan de warmte niet het bedoelde effect op uw lichaam hebben.

  1. Na de Infrarood Sauna

Nadat u klaar bent met uw sauna, ga dan niet direct uw normale routine weer oppakken. Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de verandering van temperatuur en daarom moet u niet meteen van een warme naar een koude omgeving gaan. Warmte opent de poriën van de huid en daarom moet u een douche nemen, maar gebruik geen zeep of badschuim. Tenslotte: vergeet nooit uw sauna uit te zetten en de stekker los te trekken. Het is beter om voorzorgen voor de veiligheid te nemen, dan dat er ongelukken gebeuren, toch?

Hierboven zijn de drie essentiële stappen beschreven die voldoende moeten zijn om u te leiden in het gebruik van een infrarood sauna. Volg ze goed op, als u het beste uit uw infrarood sauna sessies wilt halen.

Comments are closed.