WAT IS EEN INFRAROOD SAUNA?

infrarood sauna infraroodsaunaEen infrarood sauna is een type sauna dat gebruik maakt van infrarood verwarming om te werken. Wat deze infrarood verwarming doet is infrarood licht uitzenden. Dit licht wordt daarop geabsorbeerd in de vorm van stralingshitte door de huid van de persoon die in de sauna zit.

Waarin een infrarood sauna verschilt van een traditionele is dat de traditionele sauna slechts verwarmde lucht gebruikt en de straling van de hete oppervlaktes van de sauna room om warmte-energie in het lichaam te brengen. Een infrarood sauna gebruikt infrarood verwarming en licht voor datzelfde doel en is effectiever.

De populariteit van infrarood sauna’s

In de afgelopen tijd zijn sauna’s geavanceerder geworden. Infrarood sauna’s met geavanceerde technologie zijn effectiever en geven sneller resultaten dan de ouderwetse sauna’s. De infrarood sauna is langzaam populairder geworden, hoewel het nog niet algemeen gebruikelijk is en veel mensen nog de ouderwetse methodes prefereren om verschillende redenen; toch heeft de infrarood sauna zijn effectiviteit bewezen en is het een nieuwigheid die erg ‘in’ is en die een zeer groot aantal mensen overhaalt om deze nieuwe vorm van fitnesstraining eens uit te proberen.

Hoe werken infrarood sauna’s?

Een infrarood sauna werkt door lichtenergie om te zetten in warmte-energie. Dit is een geavanceerde methode die alle objecten verwarmt die zich op korte afstand bevinden. Dit doen ze zonder de luchttemperatuur te beïnvloeden. We kunnen zeggen dat niet de lucht in de cabine alle warmte absorbeert, maar enkel de persoon die in de sauna zit.

Dit type van infrarood straling wordt vaak verward met ultraviolette straling. Maar u moet echt in gedachten houden dat beide stralingtypes geheel verschillend zijn. Alhoewel ze beide aanwezig zijn in de zonnestralen, zijn ze beide verschillend en is bewezen dat, in tegenstelling tot  ultraviolette straling, infrarood straling niet schadelijk is voor de huid. Het is zelfs zo dat het het beste is uit het gehele zonlichtgamma.

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

Infrarood sauna heeft effecten tot diep in uw lichaam, penetreert de huid en weefsels en heeft een diepere werking dan een traditionele sauna. Deze diepe penetratie kan pijnlijke spieren ontspannen, stijfheid behandelen en lichaamspijn, zoals de chronische pijn van de meeste artritis patiënten, verlichten.

Infraroodsauna’s worden ook sneller warm dan traditionele sauna’s en verbruiken daarmee vergeleken veel minder energie. Daarom staan ze er om bekend dat ze zowel tijd als energie besparen door zeer kostenefficiënt te zijn.

Infrarood sauna’s kunnen ook gemakkelijker worden geïnstalleerd dan traditionele sauna’s en ze kosten minder aan onderhoud en reparaties. Ze hebben minder kracht nodig om te functioneren en zijn goed draagbaar. Daarom zijn ze een populaire keuze als u thuis wel een sauna wilt, maar slechts een beperkte ruimte heeft.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s, hebben infrarood sauna’s geen water nodig om te functioneren en zijn zij daardoor comfortabeler, veilig en droog.

Waarom een infrarood sauna aanschaffen

Dankzij de vele voordelen is de infrarood sauna nu aantrekkelijker dan de traditionele sauna door de betere kostenefficiëntie en productiviteit. De zorgen over de gezondheid die veel mensen hadden ten aanzien van dit type sauna worden langzaamaan minder en mensen beginnen te begrijpen dat er geen enkel gezondheidsrisico is.

Comments are closed.