INFRAROOD VERWARMING: Infrarood verwarming is de Perfecte Behandeling voor Pijn en Blessures

infrarood verwarming infraroodcabineOver de hele wereld, bekend vanwege zijn voordelen voor de gezondheid, wordt infrarood verwarming steeds vaker gebruikt als methode om pijn te bestrijden. Infrarood warmtelampen en -banken zijn alledaagse huishoudapparatuur geworden en worden ook gebruikt bij de behandeling van sportblessures en voor diverse therapeutische toepassingen in medische centra. Weten hoe infrarood technologie werkt en wat de voordelen zijn voor mensen die spier- of gewrichtspijn hebben, kan goed van pas komen. Hier volgt de informatie over infrarood, die u misschien kan overhalen zelf een infrarood verwarmingssysteem aan te schaffen voor bij u thuis.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming verschilt van normale verwarming, doordat het een object direct verwarmt en dus niet de omringende lucht rond dit object. Conventionele warmte dringt lang niet zo goed door als infrarood of stralingswarmte. Een infrarood verwarmingssysteem geeft dezelfde hitte als de zon, maar dan zonder schadelijke ultraviolet straling. Infrarood warmte is ook anders, omdat het niet de warmte direct van de warmte bron overbrengt, maar een meer gelijkmatige verdeling geeft omdat de warmte naar buiten uitstraalt. Dit betekent dat er geen tweede verspreidingsmethode nodig is om een persoon, een pijngebied of een hele kamer te verwarmen.

Hoe infrarood verwarming helpt bij het verlichten van pijn en het genezen van blessures

Aangezien infrarood verwarmingsmethoden zo gericht en efficiënt zijn, wordt het, vergeleken met conventionele verwarmingsmethoden, steeds vaker gezien als een veel nuttiger methode om pijn te verlichten. Infrarood warmte sauna’s worden met dit doel gebruikt om spier-, gewrichtspijn en andere weefselverwondingen te behandelen. De door de infrarood verwarming afgegeven warmte dringt diep door in het lichaam en verzacht de pijnlijke plek. Het ontspant de spieren rondom de pijnplek en zorgt voor meer bloedsomloop, wat er weer voor zorgt dat de voedingsstoffen die nodig zijn voor het genezingsproces terecht komen in alle delen van het lichaam.

Infrarood verwarming versnelt het herstelproces na een blessure aanzienlijk. Om deze reden is de behandeling met infrarood verwarming steeds populairder bij sporters en atleten. De doordringende warmte van de infrarood verwarming helpt bij het verhogen van de bloedsomloop. Als het door de blessure beschadigde weefsel in aanraking komt met het bloed versnelt het genezingsproces. De stralende warmte zorgt er tevens voor dat de pijn, in en rondom het beschadigde weefsel, verzacht wordt. Bovendien worden de gifstoffen sneller afgevoerd doordat het lichaam gaat zweten door de warmte, waarmee de kans op nogmaals geblesseerd raken sterk vermindert. Het versterkt ook het immuunsysteem, waardoor het voor het lichaam eenvoudiger wordt pijn en blessures te bestrijden.

Met zulke fantastische therapeutische toepassingen is het geen verrassing waarom infrarood verwarming zo populair is geworden. Niet alleen heeft infrarood warmte de voordelen voor de gezondheid, zoals hierboven beschreven, maar het heeft ook nog tal van andere medische voordelen. Het is aangetoond dat het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en spanningen in de spieren en is nog goed voor de huid ook. Dus, als u er niet al eentje in huis heeft, mist u een hoop.

Comments are closed.