INFRAROODSAUNA’S: Vragen die gesteld moeten worden voordat u een infraroodsauna koopt

infraroodsauna'sInfraroodsauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Traditionele saunakachels zijn niet goed voor uw schoonheid en gezondheid; de geweldige infraroodtechnologie daarentegen staat u toe om een gezonde, gloeiende huid te hebben en een nog gezonder lichaam. Het is echter wél erg belangrijk dat u infraroodsauna’s van een goede kwaliteit koopt bij de beste bedrijven die deze sauna’s aanbieden. Om er zeker van te kunnen zijn dat u de infraroodsauna met de beste technologie heeft, zult u op onderzoek uit moeten gaan voordat u een infraroodsauna koopt.

Hieronder volgen enkele vragen die u dient te stellen omtrent infraroodsauna’s voordat u een aankoop doet.

Infraroodsauna: de oppervlaktetemperatuur

U zult navraag moeten doen naar de oppervlaktetemperatuur van infraroodsauna’s. Het is erg belangrijk dat u zich bewust bent van de oppervlaktetemperatuur; de oppervlaktetemperatuur bepaalt de precieze grootte van de golflengte van een saunakachel. U dient er zeker van te zijn dat de oppervlaktetemperatuur van de sauna laag is, omdat de infrarode golflengte dan langer meegaat. Een hogere oppervlaktetemperatuur betekent dat u kortere golflengtes zult hebben, wat leidt tot een negatieve sauna-ervaring. Het heeft geen zin om uw eigen sauna te hebben, als deze minder goed werkt dan een echte sauna.

Infraroodsauna: het verwarmingselement

Het verwarmingselement is ook erg belangrijk. Tegenwoordig zijn er twee types infraroodsauna’s op de markt: Keramische infraroodsauna’s of sauna’s op gas. Beide soorten sauna’s hebben hun eigen voordelen, maar keramische infraroodsauna’s zijn populairder. Het is heel belangrijk dat de warmte van de sauna wordt geproduceerd in het hart van de machine. De infraroodsauna’s die op gas werken, zullen de meeste hitte produceren. Deze systemen hebben echter wél één gebrek: de hitte gaat niet lang mee. De hitte wordt bovendien gericht op de cabine van de sauna, en niet op het lichaam. Keramische infraroodsauna’s zijn populairder, omdat ze de hitte beter verdelen over de cabine, en omdat de hitte op het lichaam wordt gericht. Maar ook infraroodsauna’s hebben een gebrek: ze zijn heter aan de oppervlakte, waardoor de golflengte niet erg lang meegaat, en waardoor de hitte niet zo therapeutisch werkt als de bedoeling is.

Infraroodsauna: de stand van de kachels

Sommige infraroodsauna’s hebben alleen infraroodkachels aan de voorkant of aan de achterkant van de cabine. Het doel van de op deze manier gecreëerde hitte is om de lichaamstemperatuur omhoog te brengen, om het lichaam te ontdoen van giftige stoffen en om het immuunsysteem te verjongen. De sauna’s die alleen kachels hebben aan de voor- of achterkant zullen uw lichaamstemperatuur inderdaad doen stijgen, maar slechts aan één kant. Het is erg belangrijk dat u een infraroodsauna koopt die kachels aan de voor- én achterkant van de cabine heeft.

Houd ook rekening met de garantie. De meeste bedrijven geven een hel lange garantie op hun sauna’s, maar sommige bedrijven bieden alleen een beperkte levenslange garantie aan. Probeer een bedrijf van goede kwaliteit te vinden zoal X-Trend, zodat u een goede sauna kunt krijgen met een uitgebreide garantie op alle onderdelen waaruit uw infraroodsauna bestaat.

Comments are closed.