INFRAROODVERWARMING: Wat is Infraroodverwarming?

Infraroodverwarming: Wat is Infraroodverwarming?

Infrarooderwarming is een nieuwe en geavanceerde vorm van straling, geïnspireerd op dezelfde stralingsmethode als de zon. Infraroodverwarming gebeurt door infrarood stralen die, door de lucht, door het menselijke lichaam geabsorbeerd worden. Deze stralen dringen diep door tot in het lichaam en creëren een natuurlijke en verzachtende warmte, die gespannen spieren ontspant en hardnekkige cellulitis en lichaamsvet verwijdert.

Hoe komt Infrarood Straling tot stand?

Infrarood straling wordt geproduceerd door infrarood panelen, die sterke straling afgeven, onzichtbaar voor het oog, maar met talrijke voordelen. Deze stralingspanelen zijn zo ontworpen dat zij infraroodverwarming genereren zonder veel stroom te gebruiken en zonder gebruik van water of andere vloeistoffen.

De infrarood golven reizen door de lucht, maar hebben geen effect op de omringende lucht en verhogen daarmee niet de luchttemperatuur. De stralen hebben direct effect op het lichaam, waar ze een gevoel van warmte geven zonder verstikkend warme of droge lucht te geven.

Waar vind je normaal gesproken Infrarood golven?

Zonlicht is een combinatie van verschillende lichtsoorten. Sommige van deze lichtsoorten zijn zichtbaar, zoals de regenboogkleuren, anderen zijn onzichtbaar. Onzichtbare lichten bestaan uit ultraviolet of infrarood straling. Ultraviolet stralen zijn schadelijk voor de gezondheid; als iemand blootgesteld wordt aan de zon, hebben de ultraviolet stralen een negatieve invloed. Dat is waarom we een zonnebrand gebruiken als we naar buiten gaan.

Infrarood stralen daarentegen, die ook deel zijn van de straling van de zon, zijn juist goed voor de gezondheid en hebben talloze voordelen.

Is Infrarooderwarming veilig?

Hoewel infraroodverwarming door de meeste mensen gezien wordt als de snelste, meest effectieve manier van verwarmen, zijn er nog steeds mensen die hun bedenkingen hebben als het gaat om infraroodverwarming en infraroodstraling.

Veel mensen, zelfs met alle wetenschappelijke vooruitgang en nieuwe technologie, verkiezen de conventionele en traditionele manieren van verwarmen. Zij prefereren stoom, open haarden en zonnewarmte boven alles wat ze als kunstmatige technologie zien. Sommige mensen accepteren wel verwarming van radiatoren en kachels, maar vinden infraroodverwarming, ondanks dat het volkomen veilig en kostenbesparend is, onacceptabel. Zij geloven nog steeds dat infrarood straling schadelijk is voor het menselijk lichaam en gevaarlijk is voor de gezondheid.

Dit idee is volkomen onjuist. Infrarood verwarmen is juist veilig, omdat het op dezelfde manier verwarmt als de zon. De zon bevat infrarood stralen die de bron zijn voor warmte en hitte. Wetenschappelijk onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat deze infraroodstralen aanwezig zijn in alles om ons heen. Alle dingen geven warmte af in de vorm van infraroodstraling. Hierdoor is infraroodstraling de meest natuurlijke warmtebron.

De opvatting die veel mensen vandaag de dag hebben over infraroodverwarming is dus incorrect. Het is volkomen onlogisch als mensen verkondigen, dat infraroodverwarming onnatuurlijk en schadelijk zou zijn. Het is de meest natuurlijke en veiligste vorm van verwarming.

Comments are closed.