KORTE GOLF INFRAROOD SAUNA: Verzacht uw Pijn met Warmte

Korte Golf Infrarood Sauna: Verzacht uw Pijn met Warmte

korte golven infrarood sauna infraroodcabine

korte golven infrarood sauna

Infrarood sauna cabines gebruiken elektromagnetische straling om energie over te brengen in de vorm van warmte. Dit moet niet verward worden met ultraviolette straling (UV straling bestaat uit kortere golflengtes dan infraroodstralen). De straling van een korte golf sauna zijn vergelijkbaar met de stralen van de zon, waarmee een infrarood sauna de voordelen biedt van natuurlijke zonnestralen, zonder de schadelijke stralingseffecten.

De warmtestralen, die gebruikt worden in een infrarood sauna, zijn van verschillende golflengtes, kort en lang. Hierdoor varieert de mate waarin zij het lichaam binnendringen. De golflengtes variëren van 780 nm. tot 1 mm. Hittegolven met een kortere golflengte dringen met meer energie het lichaam binnen, waardoor ze het lichaam sneller verwarmen. Lange golven komen veel zachter aan, vanwege hun lagere golflengte.

De mogelijkheid om te kiezen voor eender golflengte voor uw sauna, ligt vooral aan uw persoonlijke wensen. Mensen die een meer agressieve vorm van warmte op hun huid appreciëren, kiezen vaak voor een kortere golflengte, waar mensen, die een wat mildere warmte prefereren vaker kiezer voor een langere golflengte. Het is ook mogelijk om een sauna uit te rusten met een combinatie van beide golflengtes door meerdere infraroodverwarmingen in de sauna te installeren op verschillende plekken ten opzichte van hun afzonderlijke golflengte.

Voordelen van Korte Golf Infrarood Sauna’s

Het gebruik van warmte voor genezende werking gaat terug tot de vroege beschavingen. Tot op vandaag adviseren artsen warmte inducerende therapieën aan patiënten met diverse aandoeningen als spierpijn, hoofdpijn, migraines en andere medische aandoeningen. Infrarood sauna’s hebben daarom een aantal gezondheidsvoordelen. Hieronder volgt een gedetailleerde beschrijving van wat diepe penetratie door infrarood kan doen voor de gezondheid van uw lichaam.

1. Lichaamsflexibiliteit

Onderzoek wijst uit dat weefsel wat eerst verwarmd wordt en daarna uitgerekt, de elasticiteit van de spier ten goede komt. Atleten kiezen vaak voor dit soort behandelingen, omdat het helpt bij het ontspannen van de spieren en het uithoudingsvermogen van het lichaam en dus de prestatie versterkt.

2. Ontspan en Herstel

Wanneer u gebruik maakt van een infrarood sauna merkt u meteen de ontspannende werking. Het vermindert spierspanning en doet je verfrist en rustig voelen.

3. Verlaag de Bloeddruk

Onderzoek wijst ook uit dat regelmatig gebruik van de infrarood sauna verzwakte functies van bloedvaten verbetert en herstelt bij patiënten met hoge bloeddruk, diabetes en hoge cholesterol.

4. Bloedsomloop

Het verwarmen van de spieren met behulp van korte golf infraroodwarmte verhoogt de bloedsomloop. Zweet wordt geproduceerd om het lichaam af te koelen, waardoor de hartslag en de cardiovasculaire functies toenemen. Dit verwijdert ook nog eens alle afvalstoffen uit het lichaam.

5. Kankertherapie

Korte golf infrarood wordt gebruikt bij de behandeling van kanker, omdat het een kunstmatige koorts kan veroorzaken. Deze koorts versterkt het immuunsysteem van het lichaam en geeft het tijd om tegen de schadelijke tumorcellen te strijden. De hitte zorgt ook voor een toename in witte bloedcellen en beschermt de gezonde cellen. De infrarood warmte maakt dat de tumorcellen meer bevattelijk zijn voor bestraling en kan ondersteunend helpen bij de bestrijding van kanker.

Infrarood sauna’s bieden met andere woorden veel manieren om pijn te bestrijden.

Comments are closed.