SAUNA OF INFRAROOD SAUNA: Moet U een Infrarood Sauna Kiezen of een Traditionele?

Infrarood Sauna: Moet U een Infrarood Sauna Kiezen of een Traditionele Sauna?

infrarood sauna of gewone sauna xtrendMet de opkomst van infrarood technologie, die in gezondheids- en fitness gerelateerde methodes wordt toegepast, staan de liefhebbers van sauna nu voor een moeilijke keuze. Het is voor hen een dilemma of ze een traditionele of een infrarood sauna moeten kiezen. Als we de respectievelijke keuzes wat beter bekijken, kan blijken welk type uw voorkeur heeft. Aangezien beide types sauna’s uiteindelijk gelijke resultaten hebben, is uw voorkeur de belangrijkste factor die uw keuze bepaalt. Hier is wat meer informative over infrarood en traditionele sauna’s die u kunnen helpen bij uw keuze.

Infrarood sauna vs traditionele sauna

Zowel de infrarood sauna en de traditionele sauna produceren beide warmte en wekken transpiratie op. Echter, als het gaat over de methodes waarop zij verwarmen en hun kenmerken, is er een opvallend verschil. Onderstaand wat vergelijkingen zodat u zich kunt informeren.

Verwarming

In een traditionele sauna, wordt de gehele huid tegelijkertijd opgewarmd, terwijl de temperatuur binnen in het lichaam in het begin nauwelijks hoger wordt. Bovendien zorgen de hoge vochtigheidsgraad en de hogere niveau’s van warmte penetratie er soms voor dat traditionele sauna’s stressvol zijn voor de circulatie en de cardiovasculaire functies. Vergeleken met de fluctuerende en plotselinge temperatuurswisselingen in het lichaam die traditionele sauna veroorzaakt, geeft een infrarood sauna een veel zachtere warmte. De warmte in een infrarood cabine wordt vanaf een zodanige afstand op de huid gericht, dat het resulteert in een milde en gelijkmatige temperatuursverandering van de binnenkant naar de buitenkant van het lichaam en het transpiratiegehalte blijft ook snel en gezond.

Energiekosten

De bedrijfskosten van traditionele sauna’s kunnen aanmerkelijk hoger liggen in vergelijking met infrarood sauna’s. Dit komt voornamelijk omdat traditionele sauna’s een lange opwarmperiode nodig hebben en ook moet men een veel langere tijd in de sauna doorbrengen doordat de warmte en de kou afgewisseld moeten worden. Aan de andere kant vraagt de verwarming van een infrarood sauna niet meer energie dan een verwarming voor een kleine ruimte en dat ook nog eens voor een kortere tijdsperiode, zo’n 30-40 minuten, wat lagere energiekosten betekent.

Vochtigheid

Traditionele sauna’s produceren gewoonlijk grote hoeveelheden vocht, die stressvol voor het lichaam kunnen worden. Met infrarood sauna zijn er vrijwel geen vochtigheidsproblemen en de temperatuurcontrole is ook gelijkmatiger. Bovendien: geen vocht betekent dat u de infrarood cabine overal in de slaapkamer of de badkamer kan opstellen en alles wat er voor nodig is, is een normale stekkerdoos.

Afmeting

Traditionele sauna’s hebben een grotere afmeting dan infrarood sauna’s. Infrarood cabines zijn gewoonlijk kleiner omdat zij voor slechts een of hooguit twee personen bedoeld zijn. Traditionele sauna’s kunnen tot wel 8 mensen herbergen en kunnen aangepast worden aan uw eisen.

Als u al deze factoren in aanmerking neemt, wordt de keuze tussen een traditionele en infrarood sauna gemakkelijker. Echter, het goede nieuws is dat veel producenten van sauna cabines en bijna alle sauna clubs u nu de mogelijkheid bieden om van beide types saunamethodes te genieten in dezelfde ruimte en alles wat er voor nodig is, is een toegevoegde infraroodinstallatie. Maar bedenk, al zorgen beide warmtebronnen voor zweten en ze gelijke voordelen hebben, de meningen verschillen er over of een infrarood sauna wel een sauna genoemd kan worden.

Comments are closed.