VOORDELEN VAN INFRAROODSAUNA: Wanneer Heb Je Een Infraroodsauna Nodig

Wanneer Heb Je Een Infraroodsauna Nodig: De Voordelen Van Een Infraroodsauna

voordelen infrarood sauna prijs

Voordelen van een infrarood sauna

Wat is een Infraroodsauna? Heb je ooit overwogen om er een te gebruiken? Denk er eens over na, waarom zou je liever een Infraroodsauna gebruiken dan een traditionele sauna? Bij een traditionele sauna hoort een rond bad waarbij heet water op hete kolen wordt gegoten en zo zorgt voor stoom en hoge hitte. Je hebt er vast wel eens een keer gebruik van gemaakt of er een gezien in een sportschool of op TV.

Wanneer heb je een infraroodsauna nodig?

Als je traditionele sauna’s gebruikte maar je vaak na afloop nog even vermoeid en uitgeput voelde, is het misschien tijd voor een infraroodsauna. Wanneer heb je een infraroodsauna nodig? Die vraag zou je je gezondheidsspecialist moeten voorleggen. Uitgebreid en wereldwijd onderzoek wijst uit dat infraroodsauna’s verschillende voordelen bieden boven de traditionele sauna’s. De meeste mensen ervaren het succes van een sauna op basis van het gevoel dat ze overhouden na het gebruik ervan. Zij vergeten dan vaak dat sauna’s volgens verschillende methodes werken en dat je de gezondheidsvoordelen binnen die context moet vergelijken.

Voordelen van het Gebruik van een Infraroodsauna

Het Ontspant

Je realiseert je het vast niet, maar ontspanning is misschien wel de beste remedie tegen een vermoeid en uitgeput lichaam. Iedereen heeft zo af en toe een korte uitvlucht nodig om even te ontspannen. Wat is dan een betere optie dan een infraroodsauna? Onderzoek wijst uit dat als een lichaam gestrest is, er grote hoeveelheden cortisol wordt aangemaakt. Cortisol is een hormoon dat de bloeddruk doet toenemen.

Het Verlicht de Pijn

Verschillende klinische onderzoeken hebben aangetoond dat patiënten met rug-, nek- en spierklachten directe verlichting van pijn ervaren tijdens de therapie waarin gebruik wordt gemaakt van infraroodsauna’s. Warmte die afkomstig is van infraroodlampen zorgt voor een vaatverwijding waardoor de bloedstroom bevorderd wordt. Infraroodsauna’s kunnen goed helpen bij ouderdomsklachten zoals rugpijn, vastzittende spieren, algehele stijfheid en hevige hoofdpijnen.

Het Reguleert de Bloedstroom

De warmte van de infraroodlampen is rechtstreeks gericht op het lichaam waardoor het helpt de bloedstroom te reguleren. Het heeft hetzelfde effect als een inspannende lichaamstraining. Het wel of niet gebruiken van een infraroodsauna hangt dus af van de vraag of je liever een paar uur ontspannen wilt zitten of urenlang ingespannen wilt trainen. De keuze is aan jou!

Het Helpt af te Vallen

Drastisch minder eten, veel tijd stoppen in vermoeiende trainsessies en gekweld worden door een constant gevoel van honger zijn verschrikkelijke manieren om af te vallen. Waarom zou je niet iets milders kiezen waarbij je meteen je spanningen kwijt kunt raken? Infraroodsauna’s zijn er op gericht om het lichaam op te warmen waardoor de zweetproductie omhoog gaat en je meer gaat zweten dan in traditionele sauna’s of tijdens je oefeningen. Er is een vuistregel die zegt dat hoe meer je zweet, hoe meer calorieën je verbrandt.

Al deze punten zijn stuk voor stuk goede argumenten om een infraroodsauna te gebruiken. Waar wacht je nog op? Contacteer ons vandaag voor meer informatie en een gratis prijsofferte van onze infraroodsauna’s.

Comments are closed.